Yahya Akel Fen Lisesi

WEB https://yakelfenlisesi.meb.k12.tr
Adres : Gökçebelen Mahallesi, Gökçebelen Caddesi 3385 Sokak No 9/A 33115 Yenişehir/Mersin
VİZYON : Eğitimde önder, öncü, örnek bir kurum olarak; ideal ve idealist gençler yetiştirmek, taklit eden değil taklit edilen olmaktır.
MİSYON : Fen ve matematik alanlarında başarılı, araştırmacı, planlı ve koordineli çalışan, verimlilik ilkesini özümseyen, insan ilişkilerinde olumlu davranışlar gösteren; sosyal becerileri yüksek, girişimci ruha sahip, ileriyi görebilen, geleceğe ümitle bakabilen; Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, milli kültür ve ahlaka sahip bireyler yetiştirmektir .
BAŞARILAR :

Öğretim Şekli :TEKLİ ÖĞRETİM
Saatler : Ders Başlama saati: 08:00 Ders Bitiş saati : 15:20
Yabancı Dil : YABANCI DİL :İNGİLİCE 2.YABANCI DİL :ALMANCA
Isınma : OKUL BİNASI:KLİMA PANSİYON: KALORİFER
Servis : VAR
Ulaşım : Okulumuza Mersin-Pozcu Kooperatifine bağlı Mavi renkli Afetevler minibüsleri ve Mersin Büyükşehir Belediyesi´ne ait 102 numaralı Afetevler otobüsleri ile ulaşabilirsiniz. Ayrıca şahsi araçları ile gelecek ziyaretçilerimiz için harita, İletişim kısmında görüntülenmektedir.
Yerleşim Yeri : GÖKÇEBELEN MAH. GÖKÇEBELEN CAD. NO:65/A YENİŞEHİR/MERSİN
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : İLÇE MERKEZİNE UZAKLIK: 5,9 km İL MERKEZİNE UZAKLIK : 12,4 km
Kontenjan Bilgileri : 120
Taban-Tavan Puan Bilgileri : 9. SINIF: 485.255
Sportif Etkinlikler : VOLEYBOL,BASKETBOL,FUTBOL,BOCCE,OKÇULUK GİBİ SPORTİF FAALİYETLER OKULUMUZUN GİRİŞİNDEKİ TARTAN PİSTLİ, GECE AYDINLATMALI SAHADA YAPILABİLMEKTEDİR.
Bilimsel Etkinlikler : HER YIL MAYIS AYI İÇERİSİNDE GELENEKSEL HALE GELEN FEN BİLİMLERİ OLİMPİYATI DÜZENLENMEKTE.
Proje Çalışmaları : TUBİTAK ORTAÖĞRETİM KURUMLARI PROJE YARIŞMASI
Yurtdışı Proje Faaliyetleri : ERSMUS+ KA1 VE ERASMUS+ KA2 PROJELERİMİZ DEVAM ETMEKTEDİR